Соопштенија

Зимска идила во СЦ Борис Трајковски: Лизгалките на нозе и подгответе се за уживање на мразот

Со доаѓањето на зимата сè попопуларни стануваат зимските спортови, особено рекреативното и уметничкото лизгање, кои покрај тоа што му даваат дополнителна енергија на нашето тело и грациозност, на најдобар можен начин совршено го дефинираат телото, ни ја даваат потребната свежина и го подобруваат нашето здравје.

Празнично викенд уживање "Skopje Ice Festival" во СЦ Борис Трајковски

Празнично викенд уживање: „Skopje Ice Festival“во СЦ Борис Трајковски

Ексклузивни тренинзи на атлетите од Специјалната Олимпијата во СЦ Борис Трајковски

Ексклузивни тренинзи во СЦ Борис Трајковски за нашите најуспешни Олимпијци, атлетите од Специјална Олимпијада на Македонија

Детски џагор и насмевки го разиграа СЦ Борис Трајковски

Поради брзиот начин на живот и постојаната трка со времето во нашето модерно секојдневие, родителите имаат се помалку слободно време да спортуваат заедно со своите деца и да ги научат на здрав живот уште од мали нозе. Денешните деца во споредба со останатите генерации помалку спортуваат, а нивните загрижени родители се обидуваат да најдат начин како да ги преку насмевка и игра да им го „влеат спортот во крвта“ на своите најмили.Токму „Спортот и семејните вредности“ денес беа промовирани на најубав можен начин, преку забава, спортување и дружење во СЦ Борис Трајковски на новата монтажно-демонтажна поставка за поделба на салата во 3 помали терени.Неколкуте познати македонски спортисти со своите семејства како Томи Стефановски, Врбица Стефанов, Ивце Пивце со својата Весела дружина, кловнови, паркур артисти, скокање во вреќи, влечење јаже, вртење хула-хоп, кој најдолго ќе реди со пинг понг топче, фудбал или ракомет, родителите и дечињата во игра со врзана една нога, куглање во сала со топка за ритмичка гимнастика, хокеј во сала, со пинг понг рекет носење на топка фудбал или кошарка до одреден простор, карате, тенис и слични игри беа на менито за сите семејства кои во неделата беа на најмасовниот семеен спортски настан.Пред повеќе од петстотини семејства, настанот го отворија Директорот на СЦ Борис Трајковски, г. Златко Перински, Директорот на Агенција за млади и спорт, г. Марјан Спасески како и Владимир Ѓорчев кој со своето семејство уживаше во миговите поминати на денешниот настан.

В недела во СЦ "Борис Трајковски" ќе се празнуваат спортот и семејните вредности

Проектот „Спортот и семејните вредности“ чија основната намена е да се промовира спортот преку семејните вредности и да се стимулираат граѓаните преку спортот и спортските активности да се дружат повеќе меѓусебно, ќе се одржи в недела во СЦ „Борис Трајковски“.

Кошарка, ракомет и тенис во исто време во СЦ "Борис Трајковски"

Најчесто во светските спортски центри кои што се наменети за врвни спортски натпревари, ретко кој од обичните луѓе може да си дозволи и воопшто да спортува на истиот терен и во истата сала каде што играат неговите омилени играчи и идоли.